Just nu ligger jag och för mina fransar gjorda så har gjort ett tidsinställt inlägg till er!

Och jag tänkte bara påpeka som vissa andra har gjort att jag är usel på att blogga på helgerna! Jag ska försöka bättra mig men jag tror också att det är något vi får acceptera. Helgerna är oftast mycket jobb och sena nätter! Så då är det otroligt mycket enklare att slänga upp en snap eller instagram bild!

så glöm inte att följa mig där!

Instagram:htannemyr

Snapchat: hannahtannemyr

i helgen så var det iallafall gig i Gamla Stan, lek, bus och en massa mys med min systerson och familje fika på farsdag!

Hörs senare 💋

img_3865 img_3877

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Varning för lång inlägg!

Hej allesammans! Hur mår ni? ❤️
Nu har jag varit borta från bloggen igen. Har till och med varit borta mycket från instagram och snapchat.
Anledning är mig själv. Jag. Hannah.

Det här inlägget kommer inte bli enkelt för mig att varken skriva eller publicera. Men det är något som jag måste och vill. Ni vet det jag brukar prata om, att utmana sina rädslor och gå ur sin comfort zone. Det är är miljoners mil utanför mig comfort zone.

Jag har varit borta för att jag är sjuk. Jag har två sjukdomar som hela tiden finns i min vardag och som jag ständigt kämpar för att vara starkare än.
Den ena är enklare än den andra. Den andra har också varit med mig mycket längre. Detta är något som inte alla vet om. Alla har inte fått veta något, vissa vet lite och vissa vet det mesta. Men ingen vet allt.
Och det beror på att en del av mig alltid skämts för det och sett det som ett nederlag.

Min första sjukdom eller diagnos är fibromyalgi. För er som inte vet vad det är så är det enkelt grov smärta i hela kroppen. Smärtan kommer när den precis känner för det och ibland är det värre och ibland är den enklare. Men det gör fruktansvärt ont. Ibland är jag sängliggandes i två dagar.

Den andra sjukdomen, den som jag sett som ett nederlag och skämts över är Anorexi.
Jag vet att man absolut inte ska skämmas över det och min dröm är att få hjälpa andra personer med ätstörningar.
Men för mig har detta varit ett nederlag. Jag som alltid är så stark, driven och positiv! Som gör det jag drömmer om och aldrig ger upp. Jag som har skinn på näsan och ett självförtroende som jag vet många önskar dom hade. Jag är också den som gentemot mig själv knappt har haft något självförtroende eller självkänsla. Jag är den som har haft en sådan skrev självbild och prestationsångest att jag pressat mig själv och svält mig själv så svårt att jag började förlora mitt liv.

Men jag har en underbar familj och en underbar skara vänner som aldrig slutat tro på mig. Som har funnits där oavsett hur situationen sett ut. Som har gått igenom och fortfarande gör det med mig.
När fortfarande fick i skolan så fick jag börja på behandling. Jag gick behandlingen på SCÄ, stockholm center för ätstörningar.

Kan ni gissa hur jag gömde mig bakom luva och keps när jag gick dit? Hur jag ljög och sa att det var ett projekt eller annat möte om jag mötte någon jag kände.

Jag går fortfarande kvar på behandling. Men nu är jag där på möte en gång varannan vecka så jag har kommit långt. Jag har hittills gått upp i vikt, jag har börjat äta och tycka om mat. Jag tycker även mer om min kropp nu än vad jag ogillar den.
Men allt är inte tip top ännu. Jag kan fortfarande få ångest, jag kan fortfarande titta på mig själv och absolut ogilla det jag ser, jag kan fortfarande känna mig själv som ett nederlag.

Och båda dessa sjukdomar triggar varandra. En ond jäkla cirkel är vad det är.

Men jag har bestämt mig för att det inte ska få styra mig. Det ska absolut inte få vinna över mig. För jag vill leva mitt dröm liv, och det är dom inte en del av.

Min dröm är att få hjälpa andra med samma problem. Min dröm är en värld utan denna jävla anorexi! Pressen på ideal!
Ideal kommer alltid finnas, vi kommer alltid se olika ut och jag kommer allltid vilja vara smal. Men jag kommer aldrig igen vilka vara sjuk. Vi kan inte radera ideal, men vi kan ta bort pressen ur dom och den skit dom just nu drar med sig!

Nu med tårar som strömmar ner för kinderna kommer jag trycka på publicera. Jag är både livrädd och stolt!
Jag går nu emot en stor rädsla om att öppna mig men det betyder bara att jag är en vinnare!

 

Processed with Rookie Cam

Citatet fick jag från Ella & Lee som är kollegor från UK. När dom sa detta så gick det rakt in i mitt hjärta! Thank you guys so much! ?

Likes

Comments